Wie zijn we?

Henk Wedman

Henk Wedman begon Wedman Advies in oktober 1997 samen met Anke Brummelman. "De uitdaging is en blijft om opdrachten uit te voeren die leiden tot blijvende vernieuwingen van de sector Zorg en Welzijn."

Mijn oorspronkelijke opleiding is opbouwwerk. In 1991 studeerde ik af in de sociale wetenschappen, als sociaal gerontoloog. Ik werkte als adviseur ouderenzorg bij een provinciale ondersteuningsorganisatie. Ik voerde daarna gedurende drie jaar landelijke projecten uit bij de werkgeversorganisatie welzijn, kinderopvang en jeugdhulpverlening. De laatste drie jaar was ik hoofd van de afdeling arbeidszaken bij de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland.

Vanaf het begin van ons bureau zijn we zowel in de Gehandicaptenzorg als binnen de Jeugdhulpverlening en Welzijn actief geweest. We bouwden dat verder uit naar de andere werkvelden in die sectoren.

In 1998 ben ik als projectleider betrokken geweest bij de beleidsontwikkeling en de organisatieopbouw van de indicatiestelling in de gehandicaptenzorg. Voor de sociale partners in de gehandicaptenzorg voerden we gedurende vier jaar tot 2004 het project Instroom uit. Vervolgens zijn we meer betrokken geraakt bij de sectoren Jeugdzorg en de geestelijke gezondheidszorg.

Recent zijn we actief betrokken geraakt bij de cliŽnten en patiŽntenbeweging door het doorvoeren van een ingrijpende reorganisatie bij Zorgbelang Noord-Holland en het interim directeurschap bij CliŽntenbelang Amsterdam.

Mijn e-mail adres is h.wedman@wedman.nl

hallo