Wat doen we? > Specialisaties

Organisatieontwikkeling

Maakt goede en snelle analyses. Is sensitief en heeft ook oog voor de verborgen processen in een organisatie. Betrouwbaar en is ontvankelijk voor suggesties. Is flexibel, dus niet star. Peter Thijssen, Thijssen Interimmanagement & advies

Organisatieonderzoek

U bent niet tevreden over de wijze waarop uw gehele organisatie of een deel daarvan functioneert? U wilt in kaart gebracht hebben hoe het beter of anders kan?

In het eerste geval heeft u vooral behoefte aan het in kaart brengen van het door u gevoelde onbehagen en onvrede. Wat klopt er niet, wat gaat er mis en waar ligt dat aan?

In het tweede geval heeft u al wel een idee van de door u gewenste verandering, maar wilt u op zijn minst dat een buitenstaander er nog eens goed naar kijkt, de richting van de door u gewenste verandering verifieert en de risico's in kaart brengt.

Samen met u als opdrachtgever bepalen we met wie er gesproken moet worden en op welke wijze we de resultaten, ook tussentijds, zullen terugrapporteren. Aan de geÔnterviewden geven wij in een kort concluderend verslag weer wat wij opgepikt hebben uit het gesprek. Zij kunnen hierop reageren.

In onze rapportages geven wij onze analyse van de aangetroffen situatie weer. Vervolgens geven wij aan op welke wijze aan een oplossing gewerkt kan worden. Daarbij besteden we aandacht aan de inhoud van de gewenste verandering, de vorm waarin de verandering moet plaatsvinden en de wijze waarop die tot stand gebracht moet worden, alsmede zonodig of gewenst, de financiŽle gevolgen.

Organisatieadvies

U wilt een nieuwe vorm van dienstverlening in uw organisatie introduceren? U wilt de structuur van uw organisatie veranderen? Of u wilt nu eindelijk werk maken van vraagsturing in uw organisatie? Kortom u wilt uw werkwijze veranderen? Wij helpen deze gewenste verandering in gang te zetten. Belangrijk voor ons is om dat samen met de mensen uit uw organisatie te doen. Echter wel op zo'n manier dat helder blijft wie de knopen doorhakt, waar inspraak eindigt en leidinggeven begint.

hallo
 
 
Organisatieontwikkeling, Organisatieonderzoek, Organisatieontwerp, Organisatieconcept, Organisatieadvies, Organisatieplan, Organisatieverandering, Organisatieaanpak, Organisatieproces