Wat doen we?
Uitgevoerde opdrachten
Vanaf 1998 heeft Wedman Advies een groot aantal projecten uitgevoerd. U vindt ze hieronder de meest recente projecten kort weer gegeven. Wilt u meer weten over een project dan klikt u op de bovenste regel van de korte beschrijving van dat project. U vindt dan een uitgebreide beschrijving en, zo die gemaakt en beschikbaar is, de vermelding van publicaties. Wilt u nog meer informatie, bel of mail ons gerust.
-
Zorgbelang Noord-Holland
Op verzoek van de directeur van Zorgbelang Zuid-Holland heeft Henk Wedman gedurende anderhalf jaar als interim manager voor eerst &eacut;&eacut;n en later twee regio's als regiomanager opgetreden. Daarnaast heeft hij als adviseur van de directeur geholpen een grote reorganisatie tot een goed einde te brengen. Vier regionale bureaus gaan op in een centrale vestiging. Verder wordt er niet meer in regionale teams maar in programma's gewerkt met aan de leiding twee programmamanagers. Door een subsidievermindering krimpt het personeelsvolume met 30% en is er een nieuw functiegebouw tot stand gekomen met meer functiedifferentiatie. Om dit tot stand te brengen en alle neuzen dezelfde kant op te laten wijzen is door Henk Wedman een veranderplan gemaakt waarin het proces van verandering is neergelegd. Ook heeft hij zijn bijdrages geleverd aan het tot stand komen van het reorganisatieplan en het sociaal plan.
-
De Friesland Zorgverzekeraar
Henk Wedman was vanaf eind oktober 2010 tot 1 maart 2011 directeur a.i Klant en Service bij De Friesland Zorgverzekeraar. Hij heeft in die functie een succesvolle campagne met 15.000 nieuwe verzekerden voor het internetlabel Kiemer (5.000)en De Friesland (10.000) mede tot een succesvol einde weten te brengen.
-
Cliëntenbelang Amsterdam
Henk Wedman heeft in januari 2010 zijn interim directeurschap bij Cliëntenbelang Amsterdam afgerond. Cliëntenbelang Amsterdam is ontstaan uit een fusie van de Cosbo (samenwerkende ouderenbonden), de SGOA (lichamelijk gehandicapten en chronisch zieken), het APCP en de VGBC.
De juridische fusie is na een jarenlang fusieproces per 23 juni 2009 voltrokken.
-
Onderzoek familievertrouwenspersonen
Het Ministerie van VWS heeft aan Henk Wedman gevraagd een onderzoek te doen naar de toekomstige organisatie van familievertrouwenspersonen in de geestelijke gezondheidszorg. Het onderzoek is een vervolg op het eerder door Zorg Consult gedane onderzoek naar de positie en mogelijke organisatiewijze van de familievertrouwenspersonen.
In het onderzoek moest helder worden:- Welke rechtsvorm een landelijke organisatie van familievertrouwenspersonen moet krijgen.
- Hoe de landelijke en regionaal gespreide organisatie er uit moet zien.
- Hoeveel menskracht er nodig is om de functie landelijk in te voeren
- Wat de kosten zijn van een draaiende organisatie.
- Wat de kosten zijn om dit tot stand te brengen.
Het onderzoek leidde tot een beleidsadvies op deze punten. Daarnaast heeft Henk Wedman een spoorboekje opgesteld met de stappen om de organisatie op te bouwen. In juni 2009 is het onderzoek met een beleidsadvies afgerond. Het beleidsadvies is in september 2009 in de vorm van een beleidsstandpunt per brief met de rapportage aan de Tweede kamer aangeboden.
Onze rapportage is via deze link te downloaden
-
Samenwerkende Ouderenbonden Noord Holland
Henk Wedman heeft op verzoek van de samenwerkende bonden van ouderen twee studiedagen over de strategische positie van de ouderenbonden begeleid. Op de studiedagen op 16 september en 1 december 2008 hebben de vertegenwoordigers van de samenwerkende ouderenbonden zich beraden op de uitdagingen en kansen die er liggen voor deze op veel terreinen en in een groot aantal Noord-Hollandse dorpen en steden actieve ouderenorganisaties.
Resultaat van de studiedagen is dat de ouderenbonden samen een nieuwe start hebben gemaakt in een open communicatie over wat hen bindt en hoe zij de toekomstige samenwerking vorm willen geven. Op basis van de studiedagen zal het bestuur van de Samenwerkende Bonden van Ouderen in Noord-Holland in 2009 voorstellen ontwikkelen om de activiteiten en wijze van organisatie te richten op de toekomstige generatie ouderen.
-
Het oplossen van een bestuurscrisis in de GGZ
De Raad van Toezicht heeft onze medewerking en deskundigheid gevraagd voor het oplossen van een langdurige conflictueuze situatie in de organisatie. Ook was er sprake van achterstand in de beleidsontwikkeling en een niet goed functionerend management. De positie in de regio, met name op het bestuurlijk niveau, was verzwakt geraakt.